FULLKORNETS KRAFT

Det er litt av en kunst å oppnå den perfekte smaksbalansen og sprøheten i ovnsbakte knekkebrød. På FINN CRISP har vi i en årrekke arbeidet med å mestre kunsten å bake smaksrike knekkebrød stappfulle av fiber i det finske bakeriet vårt i Kotka. Hovedingrediensen er rug, og mange av produktene våre er bakt av rugmel med 100 % fullkorn. Men hva er egentlig fullkorn? Les videre, så forteller vi mer!     

Rug, hvete og havre er eksempler på kornslag. Fullkorn betyr at alle delene av kornet er med (kjerne, kim og kli). Fullkorn kan være både hele korn og korn som er malt til fullkornmel. Det viktige er at alle delene av kornet er med.

Næringen som finnes i kornprodukter, er konsentrert i forskjellige deler av kornet. Fullkorn inneholder derfor mer fiber, vitaminer og mineraler enn kornprodukter der ikke hele kornet er brukt.

Mange av våre deilige FINN CRISP-knekkebrød er bakt av 100 % fullkornmel. Ta en titt på utvalget her.    

Eat with style

MED SMAKEN I SENTRUM

SYRLIGHET

FINN CRISPs tynne knekkebrød får sin syrlige karakter fra vår egen surdeigsblanding. Surdeigen gir ikke bare en fyldigere smak og en spesiell struktur, men fungerer også som gjær i brødet. 

Salt

Salt er et av våre eldste krydder og brukes ofte for å fremheve andre smaker. I vårt vareutvalg finner du produkter med lavt saltinnhold og nøkkelhullsmerking, men også sprø snacks toppet med havsalt.

BITTERHET

Rug gir knekkebrød en rund og fyldig smak som i kombinasjon med surdeig gir brødet et lett anstrøk av balansert bitterhet.      

SØDME

Rugknekkebrødet er ikke søtt i seg selv, men den fyldige rugsmaken gir et perfekt grunnlag for pålegg som f.eks. fikenmarmelade eller peanøttsmør når søtsuget melder seg.  

  

MAKSIMER FULLKORNET

Det finnes uendelig mange måter å variere våre gode og rugfulle FINN CRISPS på! Kanskje finner du en ny favoritt blant oppskriftene våre?