Gratinerte epler og tyttebær med smuldret knekkebrød
En frisk og fruktig dessert med en knekkebrødknasende topping.
Ingredienser
Fyll:
- 4 epler
- 3,5 dl tyttebær
- 2 dl farin
- 1 ts potetmel
Topping:
- 50 g hvetemel
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 20 g mandler
- 20 g FINN CRISP Original
Slik tilbereder du oppskriften
Fyll:
- Skrell eplene og skjær ut kjernehuset. Skjær eplene i terninger.
- Bland epleterningene med tyttebær, farin og potetmel.
- Fordel blandingen i porsjonsformer og bak i ovn på 175 ºC i 45 minutter eller til eplene er myke.
Topping:
- Skjær kaldt smør i terninger.
- Bland alle ingrediensene til en smuldret blanding.
- Bak i ovnen på 170 ºC til blandingen er blitt gyllenbrun.
- Smuldre blandingen over det varme fyllet.
- Server med is eller krem.
Du liker kanskje også