Sushiinspirert laks med soyagelé og wasabimajones
Denne japanskinspirerte retten fungerer godt som fingermat eller som en lettere lunsj.
Ingredienser
- 8 skiver FINN CRISP Original
- 3 ss majones
- 2 ts wasabi
- 1,1 dl soyasaus
- 1,1 dl gelatin
- 200 g laksefilet
- 50 g sukker
- 50 g salt
- 1 ss sesamfrø
- 1 ss valmuefrø
Slik tilbereder du oppskriften
- Skjær laksefileten i staver og dekk dem med sukker og salt. La laksestavene stå i cirka halvannen time.
- Skjær FINN CRISP-skivene i tre eller fire deler.
- Bland majones og wasabi.
- Varm opp soyasausen og bland i den skylte gelatinen. Avkjøl deretter soyablandingen i kjøleskapet til den har fått en geléaktig konsistens.
- Skyll forsiktig av laksen og tørk den. Pensle laksestavene med olje og stek dem i en stekepanne. La laksen avkjøles en anelse før du ruller den i frøblandingen.
- Pakk inn laksestavene i plastfolie. Skjær deretter stavene i cirka 3 cm tykke skiver og fjern folien etterpå. Legg laksestavene på FINN CRISP-skivene og garner med wasabimajones og soyagelé.
Du liker kanskje også